Roštilj – ćevapi

Roštilj
dodatak_rostilj

Recept za ćevape na Vitamin način. Skroz dobri ćevapi.

Sastojci:

1 Dodatak jelima – Roštilj Vitamin Horgoš

600 gr teletine

1400 gr junetine od plećke

Priprema:

  1. Sameljite junetinu i teletinu.
  2. Pomešajte pa u mleveno meso dodajte dodatak Roštilj Vitamin Horgoš. Mešajte 5 minuta ili duže, najbolje rukom, pa ostavite da odstoji u frižideru, na 3°C, 12 sati (mada može da stoji i 24 sata).

Oblikovanje:

  1. Ćevape oblikujte pomoću za to namenjenog levka, a možete da ih oblikujete i vlažnim rukama, pa ih ostavite još bar 2 sata u frižideru pre pečenja.

Pečenje:

  1. Namažite uljem tiganj ili ploču na roštilju. Pecite ćevape po nekoliko minuta sa svake strane, dok lepo ne porumene.

Prijatno!